Sfaturi pentru un somn odihnitor

Majoritatea ne-am confruntat, la un moment dat, cu tulburări legate de somn. Fie că am trecut prin episoade surescitante care ne-au dat insomnii, sau acestea se manifestă în mod constant, lipsa unui somn odihnitor este disturbatoare pentru buna funcționare a organismului, afectându-ne întreaga activitate. Astrologia chinezească ne oferă soluții legate de cifra  KUA, specifică fiecărui individ, relativ la anul de naștere.

Sunt opt direcții, dintre care patru sunt favorabile și patru nefavorabile, astfel:

Cele favorabile , predispun către:

 1. Prosperitate și stimă;
 2. Longevitate și relații romantice;
 3. Sănătate și relații armonioase;
 4. Pace și stabilitate.

Celelalte patru , sunt generatoare de:

 1. Accidente, certuri și stricăciuni;
 2. Întâlniri nefavorabile și relații eșuate;
 3. Litigii, accidente, pagube și incendii;
 4. Boli, nenoroc și o carieră neproductivă.

Pentru un somn bun, ar fi indicat să stați cu capul (perna) spre o direcție favorabilă, începând cu punctele 4, 3, 2 sau 1. De asemenea, ar fi ideal ca picioarele să fie îndreptate spre o stea de apă de prosperitate, adică 8, 9 sau 1, pentru Epoca lui 8, sau spre o direcție favorabilă. Acest ultim lucru presupune ca directiile de somn alese să fie diametral opuse, de exemplu Nord-Est / Sud-Vest, astfel încțt amândouă să ne fie favorabile.

Cum calculăm cifra KUA?

Pentru bărbați, este cifra din calendarul chinezesc, după cum urmează:

Observație:

 • KUA = 5 din prima coloană, corespunde cifrei 2 ( se înlocuiește cu 2 când calculăm  cifra KUA a bărbatului dar nu și când o calculăm pe cea a femeii).
 • Dacă persoana este născută înainte de 4 februarie a oricărui an, se ia în calcul anul anterior, întrucât aceasta este data de începere a Anului Nou Chinezesc.
 • La primul tabel, distanța între ani, pe linie, este de 9, adică pentru alte valori, spre exemplu, pentru anul 1940, adunați 9 sau 18 sau orice multiplu de 9 până ajungeți la un an din tabel care are un anumit corespondent KUA. Adică, 1940 + 18 = 1958, adică KUA = 6.

Pentru femei, găsim cifra KUA a bărbatului născut în același an ( din primul tabel) și o identificăm în schema  cu cifra 1 în centru (tabelul din stânga):

Apoi, găsim KUA pentru femeia respectivă, suprapunând (imaginar) schemele și vizualizând cifra din tabelul din dreapta. De exemplu (1), pentru o femeie născută în 1960,  KUA (bărbat) = 4, care se află în primul rând, ultima coloană din tabelul din stânga. Îi corespunde 2, din tabelul din dreapta, deci KUA pentru femeia născută în 1960 este = 2. Dacă în calculul cifrei KUA corespunzătoare unei femei ajungem, la final, la cifra 5, o vom înlocui cu cifra 8, de exemplu (2), pentru o femeie născută în 1972, KUA (bărbat) = 1, deci corespondentul lui 1 în tabelul din dreapta este 5, adică femeia are KUA = 8. Ultimul exemplu (3), calculează cifra KUA pentru o femeie născută în 1968, pentru care KUA bărbat, din tabel = 5, deci corespunzător îi va fi 1 din schema LO SHU (dreapta).

Ultima etapă presupune să găsim direcțiile favorabile și nefavorabile corespunzătoare, după ce am identificat cifra KUA specifică; următorul tabel ne oferă indicații despre aceste direcții: