SUCCES LA BACALAUREAT!

Dragii mei elevi, ați intrat astăzi în probele de foc ale Examenului Maturității. Miercuri urmează proba la MATEMATICĂ, disciplina pe care 4 sau 5 ore pe săptămână ați studiat-o cu mai mult sau mai puțin entuziasm. Cei 4 ani de liceu au lăsat în mod sigur o amprentă pozitivă asupra personalității voastre. Au antrenat creierul pentru provocări variate, în special în domeniul științific. De aceea, sunt convinsă că veți reuși! Veți reuși să vă concentrați, să abordați toți itemii, să alegeți soluția optimă, să o redactați cât mai clar și mai corect; veți reuși să fiți la înălțime, cu note nu doar de trecere, ci cu note mari, pe măsura capacității voastre intelectuale deosebite.

Proba la Matematică se va desfășura pe data de 27 iunie 2018, între orele 10 și 13. Această zi are ca elemente Metalul Yang pe Tigru, dând naștere unei energii foarte puternice și justițiare. Vă recomand foarte multă prudență, cântăriți foarte bine enunțul și cerința, verificați calculele și redactați soluția cu multă atenție, pentru a nu se strecura vreo eroare. Este răsplătită rigurozitatea în raționament și calcul. Dacă v-ați blocat într-o idee neproductivă, părăsiți-o, oricât de atractivă ar părea și încercați o altă metodă.

Prima parte a probei are un potențial dizarmonic, în mare parte datorat emoțiilor. Nu vă lăsați copleșiți, încercați să rezolvați ce vă este mai la îndemână. Din a doua jumătate, energiile se vor armoniza, vă veți putea regăsi calmul interior, să terminați ceea ce ați început sau să apară idei bune pentru problemele nerezolvate.

În concluzie, încercați să vă gestionați emoțiile astfel încât să nu vă copleșească, la redactarea soluției, verificați încă o dată calculul și raționamentul, dacă vă împotmoliți, încercați să găsiți o altă abordare și valorizați toate raționamentele și cunoștințele anterioare care, în mod sigur, s-au sedimentat în subconștientul vostru.