Cât de bine ne potrivim?

La un moment dat, dacă te afli într-o relație, ajungi să îți pui această întrebare: „Cât de bine ne potrivim?”. Nu voi analiza cauzele care duc la o anumită stare de spirit, încât te îndeamnă să revizuiești fundamentele relației în care ești implicat. Voi încerca să dau posibile răspunsuri sau cel puțin să trezesc curiozități.

După cum am mai scris, astrologia chinezească oferă posibilitatea de a-ți descoperi predispozițiile date la naștere, prin studiul celor 8 elemente – Tulpinile Celeste și Ramurile Pământești ale orei, zilei, lunii și anului de naștere. Aș putea spune că este o etichetă personală a aptitudinilor și modului de manifestare cu care suntem programați, lăsând loc liberului arbitru să se manifeste.

Pentru o relație de dragoste, căutăm Floarea Iubirii, această Stea specială care oferă atractivitate și sex-appeal, în coloanele Destinului și ale Norocului. De asemenea, combinările și ciocnirile existente dintre stâlpii celor doi parteneri, elementele corespunzătoare – lemn, foc, pământ, metal, apă, cu ponderea lor. Sunt foarte importanți Nobilii, persoanele care îți vor oferi ajutor și protecție, Stelele Singurătății care justifică o anumită predispoziție către însingurare și viziunea completă asupra personalității celor implicați.

Este posibil ca fiecare să aibă într-una dintre coloane, Floarea Iubirii a partenerului, sau să existe o combinare favorabilă pe stâlpul zilei – dragoste la prima vedere. O ciocnire cu element rezultant favorabil poate declanșa un sentiment inexplicabil de atracție. Sau unul dintre parteneri să aibă un element (benefic) deficitar care îl reprezintă pe celălalt și astfel se completează. De asemenea pot fi Nobili, unul pentru celălalt, sau unul dintre ei să aibă Banii, iar celălalt să îi caute.

Sunt nenumărate rețetele care fac să funcționeze o relație: dragoste, întrajutorare, dependență, dorința de protecție, prietenie, interese comune, un copil, banii, etc. Pentru mine, cel mai important este să lași inima să vorbească și în același timp să acționezi cu capul. Voi ce soluție propuneți?