Sfaturi pentru achiziționarea unei locuințe

Achiziționarea unei locuințe presupune o investiție financiară și emoțională pe termen lung. Câteodată avem noroc, așa că, găsim exact ceea ce ne trebuie după un timp relativ scurt de căutări. Acest noroc poate fi generat chiar de propria persoană, dacă ne aflăm într-o perioadă favorabilă sau de  „Nobili” , acele persoane de ajutor, pe care ni le scoate Destinul în fața noastră. În esență este deosebit de important ca noua locuință să aibă un bun Feng Shui, altfel ne vom izbi de probleme neprevăzute și nejustificate la prima vedere.

Oricum, pentru o casă care a mai avut și alți locatari, este bine de aflat istoricul lor – dacă s-au înțeles, ce situație financiară au avut, de ce renunță la această locuință. Sunt întrebări pe care oricum ni le adresăm și ar fi de bun augur să și găsim răspunsurile. Energia pe care au degajat-o acei oameni rămâne impregnată, măcar pentru un timp în interiorul locuinței și poate de aceea simțim imboldul de a vărui, de a modifica, de a ne pune amprenta proprie. Sau poate că au fost ok ca oameni dar li s-au tot întâmplat lucruri … o boală, un accident, nu le mai mergea bine cu banii, etc. În acest caz, ori aveau serioase probleme legate de Destin, or casa are un Feng Shui prost.

În ceea ce mă privește, m-am ghidat după instinct, am privit cu atenție detaliile, am observat oamenii și relațiile dintre ei. Mi-am făcut calculele – cele legate de stele și energii și am luat o hotărâre. Sunt o optimistă prin excelență și am credința că majoritatea lucrurilor se pot rezolva în bine sau cel puțin se pot atenua. După cum știm prea bine, în viață binele și răul coexistă iar arta de a trăi înseamnă să știi să le gestionezi, în limitele destinului propriu.

Sfaturi, dincolo de estetică și bani

  • Analizați exteriorul – la nivel macro și micro: munții, adică clădirile, structurile de sprijin și apele, adică drumurile și spațiile deschise; poziția casei în funcție de direcția de circulație; forțele fizice shar, adică obiectele nefaste aflate în proximitatea locuinței.
  • Analizați exteriorul clădirii pentru a-i determina corect fațada, faceți măsurătorile exacte și stabiliți poziția energiilor, în funcție de anul construcției.
  • Analizați interiorul casei și comparați, în funcție de planul casei, dacă energiile favorabile corespund  funcțiunilor de bază: ușa de la intrare, centrul casei, dormitoare, living, bucătărie.

Concretizați aceste observații, eventual în scris și cântăriți cu mintea și cu inima toate șansele; pornind de la raportul calitate/preț, analiza feng shui, alte dorințe sau motivații personale, luați o decizie. Deosebit de important este ca ușa de la intrare să aibă energii active bune și centrul locuinței, de asemenea. Există remedii pentru celelalte probleme depistate și aplicate corect, dau rezultate.

Succes!