Lobby pentru hobby

Câți dintre noi nu ne simțim captivi în meseria pe care o practicăm? Indiferent dacă este ceea ce ni se potrivește, nu acoperă, de multe ori , sectoare importante din personalitatea noastră. Prin urmare, ne descătușăm practicând o altă activitate, în timpul liber, cu multă plăcere, pentru care găsim resurse oricât de obosiți am fi.

Nu este o noutate, toți psihologii recomandă practicarea unei activități secundare, care să compenseze activitatea principală, de obicei un sport, activități artistice: dans, pictură, fotografie, activități de relaționare interumană sau cu animale, voluntariat, etc.

De multe ori, acest hobby poate deveni mai mult, chiar o sursă de subzistență, ca de exemplu: o carte pe care o publici, un campionat pe care îl câștigi, din pasiunea pentru o artă să ajungi să o predai altora sau să consiliezi într-un anumit domeniu, să dai sfaturi pertinente și să îți creezi și credibilitate în acest sens.

Important este să nu te împrăștii, să încerci să te perfecționezi continuu, eventual să apelezi la un specialist/mentor care să te canalizeze. În orice am face ar trebui să ne depășim pe noi înșine, în sensul bun, să ne dezvoltăm și să ne fructificăm potențialul, să ne valorizăm ca oameni, dincolo de rutina zilnică.

În cazul meu, curiozitatea de acum 15 ani pentru FENG SHUI, s-a transformat în hobby, chiar dacă am cochetat și cu Astrologia europeană și Numerologia. A fost un timp pentru căutări și un timp pentru soluții. Cele mai mari satisfacții au venit din activitățile desfășurate în umbră și familia și elevii au fost cei mai receptivi colaboratori. Sunt recunoscătoare că am găsit un mentor și un mediu în care rezonez la frecvențe înalte.

Chiar dacă, la un moment dat, privind lucrurile din mai multe unghiuri, ajungi la contradicții, focalizează-te pe un scop clar definit și urmează calea pe care o cunoști cel mai bine, fără a mai trage cu ochiul în alte părți. Nu le vei putea rezolva, dar neacordându-le atenție, nu te vor afecta atât de mult. Bineînțeles, trebuie să alegi cu discernământ și să nu lași prioritățile pe locul al doilea.