O firma de succes

D:IVvDocumentsProject1.pdf

Descarcă plan!

Ne propunem o analiză FENG SHUI a sediului unei firme, aflat într-o clădire de birouri, construită și dată în folosință în epoca lui 8 (2004-2023)

Fațada are direcția Vest 2: un perete cu geamuri mari și o terasă, cu vedere spre o stradă circulată, vis-a-vis fiind o clădire înaltă. Aceasta oferă sediului o configurație de stea frontală dublă, care poate genera câștiguri financiare. Este important ca în sectorul vestic să avem și structuri înalte care să susțină steaua de munte 8, responsabilă cu armonia relațiilor interumane.

Aici se poate  amplasa Recepția, un spațiu deschis care include și porțiunea de Sud Vest, energia stelei de munte 8, radiind pe toată suprafața, biroul fiind așezat cu fața spre steaua de apă 8, a prosperității actuale. Aici se pot amenaja spații pentru clienți, cu plante înalte ornamentale, care vor predispune către armonie și o atitudine degajată, o ieșire generoasă spre terasă și un televizor care să activeze steaua de apă. Această locație ar trebui schimbată, odată cu intrarea în epoca lui 9, în zona de Sud Est, datorită faptului că cifra 8 își va pierde potențialul benefic iar cifra 2 va deveni cifra prosperității viitoare.

Ușa de la intrare se află în Sud, în sectorul corespunzător Stelei generatoare de viață, care aduce succes și prosperitate, cu 1 stea de munte și 6 stea de apă, combinație propice realizărilor academice și activității de birou, imprimând un caracter inovator și creativ activității firmei. O sugestie ar fi așezarea unei plante înalte, care crește într-o vază de sticlă, eventual bambuși, unu sau unsprezece, pentru a diminua eventualele influențe negative ale cifrei 6 (metal), legate de capul afacerii, adică afecțiuni ale organelor respiratorii sau probleme cu legea. De asemenea, ar susține cifra 1 (apă) întărindu-i calitățile, plantele înalte oferind un sprijin stelei de munte, ale cărei calități ar fi diminuate prin poziționarea într-un sector activ.

Biroul șefului se întinde pe aproape două sectoare, Centrul și Sudul, împrumutându-și reciproc calitățile, în condițiile unei dispuneri aerisite a mobilierului, cu centrul lăsat liber sau cu un obiect decorativ activ, eventual un acvariu. Ideal, se poate amenaja un luminator, pentru a evita fenomenul de întemnițare a stelei de apă 1, favorizând succesul în carieră, cu realizări științifice, artistice și financiare. Iluminatul natural se realizează prin geamuri mari pe latura de vest, care captează lumina.

Pentru epoca actuală, zona de Nord și Nord Vest este destinată angajaților, cu o dispunere degajată și personalizată a birourilor, în funcție de direcțiile favorabile,  în special cele asociate sănătății, mai degrabă în Nord Vest.  Nordul este o locație bună, corespunzătoare Stelei Doctorului Ceresc, care „aduce” mentori, susținători și persoane de ajutor, iar Nord Vestul are steaua palatului și steaua de apă, 9, a prosperității viitoare. În epoca lui 9, aceste două zone își vor întări potențialul benefic, prin transformarea stelei de munte 2 în stea favorabilă, împrumutând și stelei de munte 7 aceleași calități. Combinația 7 munte, 9 apă, ne atenționează asupra pericolelor de foc, astfel că este necesar un plus de vigilență în acest sens. În egală măsură, această combinație poate duce la recunoașterea meritelor și la prosperitate.

O altă încăpere este cea de relaxare/biblioteca/sala întâlnirilor profesionale, aflată în zonele de Nord Est(parțial) și Est, cuprinzând Steaua stabilității, cea care inspiră, aduce calm, relaxare, meditație. Se recomandă un mobilier format dintr-o canapea, o masă rotundă cu scaune ergonomice, dispuse astfel încât să nu încarce încăperea. Stelele 4 munte și 3 apă, sunt o combinație nefericită, care poate duce la furturi și litigii, sau comportament dezbinant, dar steaua 4 de munte va împrumuta calitățile lui 9 de munte, din zona de Nord Est, prin HO TO, ceea ce diminuează considerabil potențialul nefast. În zona rămasă de Nord Est se află o mică bucătărie iar în cea de Sud Est, momentan, arhiva, biblioteca, spațiu de depozitare. Acest sector are până în 2023 un potențial nefast, de ghinion, recomandându-se cât mai puțin să fie accesat, dar devine favorabil din 2024.

Modul în care sunt dispuse încăperile și funcțiunile pe care le au, crează premisele succesului în activități de creație, inovație, studiu, precum educație, publicitate, consultanță. Spațiile beneficiază de cel puțin 3 HO TO-uri, stelele benefice ale epocii împrumutând calitățile lor și celorlalte, mărind considerabil aria favorabilă a locației. Firma își va păstra potențialul de succes și în epoca lui 9, între 2024 și 2043, când va deveni favorabilă steaua de apă 2, a prosperității viitoare, activând în special zona de Sud Est corespunzătoare Stelei longevității, responsabilă cu înțelegerea între oameni, comunicarea, capacitatea de promovare.

Această analiză conduce la concluzia că sediul firmei este benefic, în condițiile în care din exterior nu apar factori disturbatori care să-i micșoreze potențialul, dar mai ales, dacă sunt respectate regulile de amenajare interioară, dispunerea mobilierului, cromatica, formele și materialele alese, care să stimuleze corect energiile locației și direcțiile favorabile ale șefului și angajaților.