Ciocniri și combinări

Am întâlnit oameni pe care i-am plăcut de la prima vedere și oameni pe care i-am respins pur și simplu. Suntem încurajați să ne ghidăm după un al 6-lea simț și de cele mai multe ori o facem. Explicații există, una dintre ele fiind interacțiunea dintre Tulpinile Celeste și Ramurile Pământești ale chart-ului personal din harta Ba Zi, cu elemente ale interlocutorilor nostri. Sunt elemente care se combină, adică duc la o relație armonioasă și altele care se ciocnesc, adică presupun un conflict. Unul dintre principiile de bază este că, combinările au prioritate în fața ciocnirilor.

Combinarea și ciocnirea Tulpinilor Celeste

Două persoane cu  „Stăpânul Zilei” aflat în combinare se vor simți atrase reciproc, posibil „dragoste la prima vedere”. Nu întotdeauna această combinație este favorabilă, unele dintre cazuri fiind acelea în care elementul rezultant este nefavorabil sau elementul de protecție existent în harta natală se combină cu un alt element, nemai susținând sinele.

Ciocnirea presupune dizarmonie și conflict (deschis de cele mai multe ori); persoanele cu  „Stăpânul Zilei” aflat în ciocnire ar trebui să cedeze fiecare câte puțin pentru ca relația să funcționeze. Acest lucru nu este neapărat nefavorabil – este ca o descătușare, poate stimula elementul sinelui, pe principiul „un șut în posterior, un pas înainte”.

Combinarea și ciocnirea Ramurilor Terestre

Pentru situațiile în care ciocnirea se produce între anul în care ne aflăm și coloana anului din chart-ul natal ( ciocnirea cu Marele Duce – Tai shui), vom avea parte de un an foarte  agitat cu schimbări majore: pentru slujbă, domiciliu, călătorii, posibil accidente.

Ramuri Terestre Efecte
Șobolan

Apă Yang

Cal

Foc Yang

Accidente cu hemoragie, vărsări de sânge
Bou

Pământ Yin

Capră

Pământ Yin

Dezastre telurice: prăbușirea unei clădiri, accidente miniere, pericol în zona deșertică
Tigru

Lemn Yang

Maimuță

Metal Yang

Accidente rutiere, de trafic
Iepure

Lemn Yin

Cocoș

Metal Yin

Înjunghieri, operații chirurgicale, fracturi ale coloanei vertebrale
Dragon

Pământ Yang

Câine

Pământ Yang

Cutremure, mari dezastre telurice: avalanșe, alunecări de teren
Șarpe

Foc Yin

Porc

Apă Yin

Accidente maritime, feroviare, aeriene

Pentru a minimiza efectele negative ale unei ciocniri, se recomandă purtarea unui talisman cu animalul care intră în combinare cu Marele Duce al anului.

Bibliografie:

„Cele patru Coloane ale Destinului pentru o viață sănătoasă” – Raymond Lo, București, Daksha, 2012